Startup in Residence

Allereerst: van harte gefeliciteerd met je deelname aan het Startup in Residence-programma van Noord-Nederland! Met jouw innovatie kun je impact realiseren op de maatschappelijke uitdagingen die spelen in Noord-Nederland. Hier vind je wat meer informatie over het programma, de sessies die binnenkort op de agenda staan en een aantal veelgestelde vragen. 

Veel succes!

 

Groet,

Team Startup in Residence 
Rosalynne, Femke en Leonie

Het programma

Startup in Residence is een programma dat is opgezet door de gemeente Amsterdam in 2015. Het programma is gestart om de wereld van startups en overheden samen te brengen. Tijdens het Startup in Residence programma ga jij vooral met je Challenge Eigenaar aan de slag. Samen schrijven jullie een pilotplan, om vervolgens een concrete pilot uit te voeren. Ondersteunend krijgen jullie verschillende workshops aangeboden. Eerst om jullie testplan sterker te formuleren, daarna om jullie bedrijf of product/dienst nog beter te ontwikkelen. Daarnaast hebben we tijdens het programma verschillende intervisies, waar jullie op een laagdrempelige manier andere startups uit het programma kunnen spreken. Naast deze inhoudelijk zaken in het programma krijgen jullie allemaal een mentor toegewezen. Deze mentoren hebben ervaring met het opschalen van een bedrijf en hebben een groot netwerk.    

De eerste stappen

Het programma trappen we op 11 mei af met een feestelijke kick-off. We beginnen het programma met een flitsende start door de diepte in te gaan tijdens DeepDives. Je maakt kennis met de andere startups uit het programma, je challenge eigenaar en je mentor. Vervolgens stippelen we de route uit voor de rest van het programma; hoe ga jij werken aan impact in het Noorden?

de planning

Dit gaan we doen

laten we inzoomen op wat handige

Vragen & Antwoorden

  • Wat is een DeepDive sessie?

    De Deep Dive is het eerste moment waar jij samen met je Challenge Eigenaar en mentor samenkomt. Jullie zullen samen met Challenge Eigenaar en jullie mentor de diepte ingaan over de opgestelde challenge, de inhoud van het pilotplan, de vormgeving van de test en jullie manier van samenwerken.

  • Wat komt aan bod in het pilotplan?

    De eerste maanden staan in het teken van het testplan. Een testplan is in het kort een antwoord op de volgende vraag:

    “Op welke manier laat de startup aan de Challenge Eigenaar zien dat de kritieke, onwetende assumpties ondervangen worden, waardoor de oplossing door de gebruikers als positief wordt ervaren, en wat heeft de startup nodig om dit te laten zien?”

    Deze vraag bevat verschillende onderdelen. In een testplan ondervang je dit door drie verschillende onderdelen:

    • Wat ga je testen?
    • Waarom ga je dit testen en welke resultaten hoop je te behalen?
    • Wat heb je nodig om de test goed uit te voeren?
  • Waar werk ik in dit programma naartoe?

    Startup in Residence is een prachtige kans om samen te werken met grote publieke organisaties aan maatschappelijke uitdagingen. Door het programma kan jouw samenwerking resulteren in inkoop bij een match made in heaven, in een vervolg van de pilot als er meer data nodig is of in een samenwerking die stopt, maar een Noord-Nederlands netwerk dat de deuren voor je opent!