Ecosystem Update #2

We vervolgen met de tweede editie van Ecosysteem Updates. Welkom! Hieronder vind je de laatste updates vanuit het Friese ecosysteem voor startups en scale-ups, attenderen we je op relevante events en kun je inspirerende content van andere Friese startups en scale-ups ontdekken. Scrol snel door voor meer!

 

Ecosysteem nieuws

Friese Startup van het Jaar

7 september pitchten SOLID, SusPhos en Elzinga & Van der Krieke om de titel van Friese Startup van het Jaar. De finale maakte onderdeel uit van Verkiezing Friese Onderneming (waar KOOI werd uitgeroepen tot winnaar) en vond plaats in Heerenveen. Het publiek bepaalde de winnaar: SusPhos! De startup wint met haar gepatenteerde techniek waardevolle chemicalieën als vlamvertragers en kunstmest uit fosfaatrijke afvalstromen. Benieuwd naar hun plannen de komende tijd? Lees dit artikel met founder Marissa de Boer.
 

De Nederlandse delegatie voor werelds grootste techbeurs is bekend

70 startups van Nederlandse bodem stappen begin januari in het vliegtuig richting Las Vegas voor CES: de grootste techbeurs ter wereld. Hier kunnen zij hun innovatie presenteren en contacten leggen met uiteenlopende relevante netwerken. Vanuit Noord-Nederland vertegenwoordigen de volgende startups en scale-ups zichzelf: Hydraloop, Tapp.online, TAEMio, Ivy Medical, VRelax en Ocean Grazer. Lees hier meer over de aanwezigen. Hydraloop nam bij de laatste fysieke editie alle prestigieuze prijzen in ontvangst en versterkt de delegatie ditmaal als scale-up.
 

Medio november gaat de subsidie Valorisatie en Kennisontwikkeling weer open

Goed nieuws voor noordelijke ondernemers die bezig zijn met innoveren! Na het succes van de Call Valorisatie en Kennisontwikkeling begin dit jaar, gaat er op 15 november een nieuwe ronde van deze subsidie open. Voor deze subsidie is er een budget beschikbaar van 5,5 miljoen euro. Meer weten of vragen over deze subsidie? Ga naar deze pagina van SNN!

 

Events

18 november | IE Valkuilen bij Samenwerken
Intellectueel eigendom, een essentieel topic bij innovaties. Bekijk het workshopaanbod van Octrooicentrum Nederland!
 

26 november 2021 | Friese Innovatieborrel
Tijdens deze borrel ontvang je een update van belangrijke partijen binnen het Friese startup-ecosysteem: Innofest, Inno-Quarter, DORP en Founded in Friesland. Verder pitchen de startups van BeStart hun innovatie en hulpvraag.
 

2 december 2021 | Founder Factories: Sales
Ben je klaar voor groei, maar worstel je met sales? Expert Olivier de Ruyver beantwoordt in deze shooting session jouw vragen op het gebied van sales.
 

5 tot 8 januari 2022 | CES
Met twee paviljoenen op CES in Las Vegas gaan 70 Nederlandse startups en scale-ups mee naar ’s werelds grootste techbeurs.
 

22 tot 27 januari 2022 | Handelsmissie Watermanagement
De Golfregio is bij uitstek de locatie om handelscontacten te leggen voor jouw innovatie op het gebied van afval- en watermanagement.
 

Meer zien? Ga naar de pagina met alle relevante events.

 

Next step support

Support is van groot belang om door te ontwikkelen. Daarom slaat het Friese ecosysteem de handen ineen om startups en scale-ups ondersteuning te bieden in elke groeifase. In elke Ecosysteem Update laten we je kennismaken met een aantal programma’s, die jou effectief kunnen ondersteunen bij jouw volgende stap. Ben je benieuwd wat het Friese totaalaanbod je te bieden heeft? Ga naar onze website!

Ben je aan het ondernemen of werk je aan een baanbrekend startupidee? Dan is het logisch dat je tegen vraagstukken aanloopt. Ons netwerk met experts op het gebied van bedrijfsvormen, communicatie, financiën, sales en intellectueel eigendom helpt je op weg!

Startup in Residence is een 6 maanden durend programma waarbij je intensief wordt gecoacht en getraind. Met jouw innovatieve oplossing tackle je maatschappelijke problemen. Startups, opgelet! Over twee maanden komen er nieuwe challenges online: stay tuned.

In twee maanden tijd ontdek jij jouw ideale klant! In vier fysieke workshopavonden zoom jij in op jouw klantsegment: wie zijn zij en hoe raken zij overtuigd van jouw innovatie? Business developers vanuit Founded in Friesland en Inqubator Leeuwarden begeleiden je bij deze zoektocht.

Innofest biedt impact startups de kans om hun prototype te testen bij living labs en geeft zo een kickstart aan hun succes. Benieuwd of jouw innovatie op het volgende festival of living lab getest kan worden? Neem contact op!

Discover

  • Dennis Mous en Wietse Elzinga (Elzinga & Van der Krieke) delen hun ambities, focus op duurzaamheid en drijfveer: de maakindustrie terughalen naar Friesland
  • Directeur Linda Vermaat van Innofest neemt ons in dit interview mee langs de afgelopen tijd: de flexibiliteit van hun team en waarom een festival zo’n ideale testlocatie is.
  • Afgelopen maand vond wederom de Fuckup Nights in samenwerking met Founded in Friesland plaats. Friso Visser van BrainFuel is vanaf het begin betrokken bij het initiatief en deelt zijn visie op falen en het vertellen erover.

 

Sparren met mede-ondernemers

Wil je graag in contact komen met andere ondernemers? En zou je graag eens doorpraten over jouw ambities of sparren over strategische keuzes? We organiseren regelmatig meetups met Erwin Damberg (max. 5 personen). Heb je interesse? Vul dit formulier in! 

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en jouw mogelijkheden binnen het Friese ecosysteem voor startups en scale-ups? Volg de socials en check de website van Founded in Friesland!

Wil je een reactie achterlaten of wil je iets delen over een interessante ontwikkeling? We kijken uit naar je bericht!